Hmmm...trzeba tu posprzątać.
Zacznijmy od tego, że serwisy informacyjne w Antyradiu nazywają się teraz "Prawda". Co myślicie o tej zmianie? Zauważacie jakąś różnicę? Zapraszam do wypowiedzi w tym temacie.
Jak dla mnie jest trochę dziwnie...owszem fajny pomysł, fajne dźwięki, jednak sposób realizacj odbiega od ideału. Politycy w zapowiedziach mówią czym jest dla nich "prawda", w dodatku od polityki serwisy aż kipią... Niestety Antyradio dla mnie zboczyło z głównej drogi i błądzi. Niedługo nie będzie dźwieków typu: "Cześć tu Titus z Acid Drinkers (...)" a miast tego bedzie "Cześć tu Jan Maria Rokita z Platformy Obywatelskiej...słuchacie Antyradia".
Nie boicie się nowego wizerunku waszej ulubionej stacji? A może bardzo wam się podoba taka zmiana?
Moim zdaniem przesadzasz. Ja jestem z tej zmiany bardzo zadowolona bo do tej pory jedynym mankamentem Antyradia byla dla mnie kulawa strona informacyjna. Teraz sie poprawilo.
Co do serwisów informacyjnych to spodziewałem się bardziej radykalnych zmian, to co teraz jest to czysta kosmetyka (nie zeby mi to przeszkadzało). Co do tych polityków, to faktycznie więcej się ich pojawiło teraz na antenie, ale nie snujmy jakichś apokaliptycznych wizji; radio się zmienia ale raczej ewolucyjnie niż rewolucyjnie i narazie nie grozi mu nic złego, zobaczymy jak będzie dalej.
a ja się zgodze polityka to syf, mysle że radio poczyniło takie zmiany z jednego względu stracili konkuręcje w formie BIS'ki i rozszerzają grupe docelowych słuchaczy, a ci co im się zmany nie podobaja nie mają alternatywy, jak dla mnie jest za duzo w radiu plityki c do informacji to nie wiem czy na to nacisk bym kład wiem że niektórzy lubia wiedzeć co sie dzieje ja jednak wolałbym posłuchac więcej muzyki
do tej pory jedynym mankamentem Antyradia byla dla mnie kulawa strona informacyjna. Teraz sie poprawilo.
Poprawiło się? Widzisz nie wiem, jak warszawska stona...ale w Katowicach, jak było, tak jest. Nie mówię, że jest źle...
Informacje są oczywiście potrzebne. Podoba mi się ich formuła. Nie wiem, czy zauważyliście, teraz Prawda w Antyradiu startuje pół godziny wcześniej, niż dotychczas... Ostatni serwis jest o 19, a nie o 18. Pamiętajcie, że słyszycie wieści, takie, jakie wam podają...to dziennikarze wybierają, co ma pojawić się w "Prawdzie".
no i ether miała racje dokładnie 2 minuty temu w radiu było cos tam prawda i senyszyn , rokita i wierzyjski w dżinglu reklamujacym prawde przysenyszyn było coś w stylu prawda to coś w czym zawsze kieruje sie w polityce czy jakos tak
morał z tego taki antyradio pozwala sobie na takie teksty z jednej przyczyny nie ma juz alternatywy jedyna konkurencja bis'ka odpadał więc i tak nie mamy wyboru jesli chcemy posłuchać rocka w radiu to mamy tylko jedną stacje do dyspozycji
no i ether miała racje dokładnie 2 minuty temu w radiu było cos tam prawda i senyszyn , rokita i wierzyjski w dżinglu reklamujacym prawde przysenyszyn było coś w stylu prawda to coś w czym zawsze kieruje sie w polityce czy jakos tak
No właśnie, ja ogólnie jestem cieta na takie zagrywki. Ale jeśli coś piszę i otwarcie krytykuję...to nie jest to wyssane z palca. Rzecz w tym, że Antyradio mnie właśnie taką zajawką wyprowadziło z równowagi. Każdy wie, że politycy z prawdomównoscią są na bakier! I tu proszę bardzo...wypowiadają się właśnie o prawdzie...
Mam przesyt tego...
Mało tego muzyka też im nie wychodzi...jakoś tak mało oryginalnie grają...ale nabieram wody w usta...
Ja to widze tak radio nam się trochę rozleniwiło co gorsza wypuściło programy które nie podobają sie przynajmiej mi wiem jestem egoistą co więcej jestesmy pokrzywdzeni dlaczego bo sobotni cube był dla wszystkich a jach jach był świetny w tym konkursie teraz warszawa ma w zamian demolke a my nic, wogóle wydaje mi sie że śląsk jest zaniedbywany przez AR popatrzmy na stronke wawy i katowic bezporównania na wawie są cały czas aktualne wiadomosci a u nas różnie to bywa często nie ma nic fakt Michał uraczył nas obecnością na finale deckarocka, niecały rock temu było u nas antyparty ale to jest tak troche okazyjnie a na codzień czuje się słuchaczem drugiej kategori bo ze śląska i ta jesiena ramówka dobija mnie i chodz lubie AR lubię tą muzyke jaką grają (wiem mało nowych kawałków ale jednak są jakieś) to coraz bardzie żałuje że BIS'ka upadła co prawda nie słuchałem jej ale miałbym alternatywe a AR konkurencje a tak sami widzimy co się dzieje
morał albo ja dziwaczeje albo AR daje ciała
Ja BIS-ki słuchałam...i cierpię jak diabli, bo to było moje ukochane radio [tak, tak dobrze czytacie]. Jednak odejście takich radiowców jak Gzyl...sprawiło, że nie mam tam czego słuchać.
A AR....ciężko mi wyjaśnic to, co robią...zdjęcie z anteny Cube'a to duża strata...
Ale co my możemy...ot pomarudzic i nic więcej...
Dlatego trzeba zewrzeć szyki i stworzyc coś własnego