Antyforum

Pełna wersja: Jakie konto internetowe wybrać?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam smile.gif Mam zamiar założyć sobie internetowe konto osobiste i chciałbym się w związku z tym poradzić was, jakie konta internetowe są najlepsze? Na pewno macie jakieś doświadczenia i opinie, jestem bardzo ciekawy mellow.gif Ja zastanawiam się nad tym kontem: konta internetowe Ma ktoś może takie konto i może podzielić się uwagami na jego temat? Dzięki rolleyes.gif
Ja dostaję reklamy ING http://www.ingbank.pl/u235/navi/53968 i chyba zmienię bo obecne miesiąc w miesiąc zabiera mi 6,70 plus 2 zł za internet Smile
Jeśli nie chcesz oszczędnościowego, to mBank. Karta, prowadzenie, przelewy internetowe za free (telefonicznie też można ponoć coś robić, ale nie okiełznałam tego ;]), bankomaty BZ WBK i Keszforju też. Może być dla niektórych uciążliwością brak placówek takich stricte do wpłacania / wypłacania, ale wpłatomatów jest sporo.
mBank jest ok. Jest to konto, można powiedzieć 'bezproblemowe'.
Ja mam inteligo i jest git. Biorac pod uwage że nie płacę za nic - prowadzenie konta (w przypadku gdy zrobisz transakcje bezgotówkową na min 100zł), przelewy. Bankomaty z PKOBP bo właścicielem inteligo jest właśnie ten bank. Co za tym idzie wpłaty za free w oddziałach PKOBP.
A ja też mam mBank i jestem bardzo zadowolona Smile
... a mnie tak ostatnio skusiło, żeby przyjrzeć się bliżej temu Deutsche Bankowi. Rzucił mi się w oczy jakiś baner i od razu przypomniał mi się ten wątek na forum. Dość ciekawie zapowiada się ich konto oszczędnościowe.
Your body, your choice
Również posiadam konto internetowe w Inteligo, mam je od 6 lat. Nigdy nie miałam z nim problemów, jednak prowizje za wypłaty w innych bankomatach nie-PKO bolą strasznie, tym bardziej, jeśli takowego nie ma w pobliżu lub jest zepsuty. Jako że tak dawno zakładałam konto to płacę za prowadzenie i za kartę, łącznie 10zł bez 2 groszy co miesiąc. Jest to niewątpliwie też ból, ale chyba przyzwyczajenie sprawiło, że obstaję przy tym i nie chce mi się szukać lepszej alternatywy. Fajnym udogodnieniem jest natomiast usługa SMS, gdzie przy każdej zmianie na koncie informacja zostaje przesyłana na telefon. Jest to bardzo, bardzo wygodne.

Anahata napisał(a):
Również posiadam konto internetowe w Inteligo, mam je od 6 lat. Nigdy nie miałam z nim problemów, jednak prowizje za wypłaty w innych bankomatach nie-PKO bolą strasznie, tym bardziej, jeśli takowego nie ma w pobliżu lub jest zepsuty. Jako że tak dawno zakładałam konto to płacę za prowadzenie i za kartę, łącznie 10zł bez 2 groszy co miesiąc. Jest to niewątpliwie też ból, ale chyba przyzwyczajenie sprawiło, że obstaję przy tym i nie chce mi się szukać lepszej alternatywy. Fajnym udogodnieniem jest natomiast usługa SMS, gdzie przy każdej zmianie na koncie informacja zostaje przesyłana na telefon. Jest to bardzo, bardzo wygodne.

Więc chciałbym koleżankę uświadomić, że weszły teraz zupełnie nowe zasady gdzie z tych opłat się rezygnuje łącznie z opłatą za przelewy. Wystarczy tylko zaakceptować nowe warunki po zalogowaniu się na stronie Big Grin

Przekierowanie