Czy Polska jest krajem absurdów? To pytanie zadali w dziejszym programie panowie prowadzący. Wypowiadali się obcokrajowcy, ludzie na ulicy, internauci.
Dla mnie absurdalna jest umowa podpisana między miastem, w którym mieszkam, a firmą odpowiedzialną za odśnieżanie. Zgodnie z nią miasto ma być oczyszczone ze śniegu w dwie godziny po ustaniu opadów - czyli dopóki nie przestanie sypać, firma nie musi wysyłać na miasto sprzętu.
Są inne propozycje absurdów?
pozdrawiam

ja mam też dobry przykład. mieszkam tuż obok jednostki policji. codziennie wyjeżdża stamtąd kilkuset policjantów na patrole. jak coś się dzieje to osiedle patrolują psy i specjalne oddziały z kałachami... naprawdę niezły pokaz siły.
szkoda tylko, że nie potrafią zrobić nic z kolesiem, który mieszka jeszcze bliżej nich i handluje kradzionym sprzętem, prochami i cholera wie czym jeszcze;/
absurdem jest nie cała ta sytuacja tylko to, że nie da się z tym nic zrobić. mimo tej całej szopki policyjnej wszyscy wiedzą, że nie gliny nie są w stanie zapewnić nikomu ochrony w razie gdyby ktoś chciał go zakapować (a pewnie ci co z mim mieszkają chcieliby to zrobić, niefajnie musi być natknąć się na jego klientów w nocy).
cóż, najciemniej pod latarnią...
Mój okoliczny absurd - autostrada A-4. Płatna, jak wiadomo - 6,50 na Kraków i 6,50 na Katowice. Ale widać, że pieniądze są dobrze inwestowane, bo od paru lat nie zdarzyło mi się pokonać tego odcinka w cywilizowany sposób - remontują nieustannie. Albo przynajmniej tak to wygląda, bo panów w pomarańczowych kamizelkach rzadko można tam zaobserwowac....

lol, patrzcie co ja znalazłem.
jak podaje życie warszawy:
"grupa polityków związanych z radiem maryja domaga się uznania duchownych za osoby zaufania publicznego. po to, by zostali objęci przez ścisłą ochrone prawną. taki postulat znalazł sie w liście otwartym do prezydenta, premiera i ministra sprawiedliwości. działacze od lat kojarzeni z tadeuszem ryzykiem (

) chcą ustawowego zapisu, że państwo polskie uznaje księży i zakonnice za osoby zaufania publicznego."
rotfl
to ja proponuje jeszcze wrzucić na listę redaktorów i moderatorów antyportalu;p
w końcu piszemy tylko prawdę, nie?
A mnie zawsze fascynowalo jak na roznego rodzaju demach skiny i inne smieci podnosily lapy w gescie hitlerowskiego pozdrowienia i dra te swoje glupie ryje "Polska dla polakow" naprawde to bardzo polskie hi hi a moze by tak ziemia dla ziemniakow albo ksiezyc dla ksiezy co? pozdro!!!!
Czy Polska jest krajem absurdów?. Hmm... dla zewnętrznych obserwatorów - tak. Ale dla nas takie rzeczy jak: tworzenie listy niepełnoletnich uczennic w ciąży, lustrowanie dyrektorów szkół, przy jednoczesnym pominięciu kuratorów oświaty, nota bene ich szefów, czy budowanie obwodnicy przez, unikalną w skali Europy, dolinę (w konsekwencji złamanie prawa unijnego, co spowoduje nałożenie kar i wycofanie dotacji), którą można przeprowadzić alternatywną trasą, przy mniejszych kosztach, to normalka.
P.S. Ci łysi panowie zamawiają piwo, a "Polska dla polaków", to takie hasło reklamowe. "Polska", to pewnie taka patriotyczne marka piwa.