Antyforum

Pełna wersja: Coma "Zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków"
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Cytat:
ZAPRZEPASZCZONE SIŁY WIELKIEJ
ARMII ŚWIĘTYCH ZNAKÓW - 2006
(premiera 29 maja)

Promowane cukierkowym singlem "Zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków" ukrywają skrzętnie swoją majestatyczną tajemnicę. Potęga klimatów zmieszana z poetyckimi, napełnionymi zadumą i nadzieją tekstami. Ogromna dojrzałość aranżacji, swoboda przekazu i wielkie przestrzenie splecione z klimatycznym zabarwieniem progresywnej agresji.

Dziesięć bezkompromisowych utworów o wielorakiej interpretacji. Nieokiełznany art rock inspirowany mistrzami gatunku, w nowym, nieznanym dotąd wydaniu.
"Zaprzepaszczone siły" wycelowane prosto w serce komercji, album dla wybrańców. Promowany jedynie przez przyjaciół oraz niczym nieskrępowane i odważne media.
"Wielka armia" misternie zagranych dźwięków połączonych w nietypowy concept album. Świetna realizacja dźwięku i charakterystyczne brzmienie.
"Święte znaki" prowadzą w zakamarki umysłu, pozwalając obcować ze sobą w bezpiecznej przestrzeni, dając uczucie oderwania od rzeczywistości, wzniesienia się ponad szarość dnia.
"Zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków" to album dla wymagających. To rozpoznawalny styl zespołu w nowej odsłonie. Nic już nie będzie takie samo, pokochasz lub zapomnisz.

Lista utworów:

1.Intro
2.Zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków
3.Święta
4.Wojna
5.W ogrodzie
6.System
7.Listopad
8.Nie ma Joozka
9.Tonacja (sygnał z piekła)
10.Ostrość na nieskończoność
11.Daleka droga do domu
12.Schizofrenia
13.Daleka droga do domu (radio edit)

Z oficjalnej strony zespołu cóż ja mogę powiedzieć płytka jest tak samo dobra jak poprzednia i mam nadzieje że to właśnie Coma będzie wyznaczać nowe kierunki w polskiej muzyce a już na pewno polskiego rocka

Piotr Rogucki nie trzeba chyba przedstawiać będzie gościem Makaka 9 czerwca

Ja MUSZE mieć tą płytę...
A ja już mam słucham, właściwie to się osłuchuję. Z każdym dniem podoba mi się coraz bardziej. Cały czas zaskakuje mnie coś nowego...ale żeby mówić o niej w takim majestetycznym tonie to dla mnie przesada.
Póki co bardziej podoba mi się debiutancki album.
Każda tzw. "druga płyta"powinna z reguły być gorsza - w przypadku Comy - być może niekoniecznie, chociaż stworzyć coś bardziej genialnego niż "Leszek Żukowski" ... no nie wiem...
Genialna!! :]
Nie kryje swojej sympatii do chłopaków Smile I miałam to szczęscie, że kumpel dostał ją minutkę po północy... Wsłuchuję się non stop od kilku dni...
'Nie ma Józka' jest mega! A poza tym... 'Schizofrenia' jest super zrobiona... Inaczej niż słyszałam. Daleka droga do domu' też jest w o wiele lepszej wersji... Teksty, muzyka... Wszystko pasuje Smile 'Listopad', 'Ostrość nieskończoności'... mrr...
Byle tak dalej a... wyrośnie nam najlepszy polski rockowy zespół! Choć na ten tytuł pewnie jeszcze poczekają Wink Ale nie długo... Toungue
I baardzo dużo muzyki jak na taką cenę (36zeta) :]
Bravo!

A tak jeszcze w ramach offtopu to... coraz więcej artystów robi w polsce tak tanie płyty... I tak ma być!! Kazik ostatnio wydał za 19.90, Coma też nie jest droga... Płyty Huntera chodzą po jakieś 25 zeta. Cieszy mnie to wielce :]
Wreszcie zaczynam kupować większe ilości płyt Toungue
Jeżeli chodzi o kupowanie nowych płyt to w dalszym ciągu prawie 80% społeczeństwa "ściaga je". Wydaje mi sie,że nawet gdyby płyty były po 10 zł to i tak nic wielkiego by się nie zmieniłoDobani
Ja myśle ze bardzo duzo by sie zmieniło! Bo jesli mam do rozdysponowania 100 zł a płyta w empiku kosztuje 36,99 to musze sie bardzo głeboko zastanowic zanim wybiore jakąs płyte i to z pewnoscia jedną badź dwie bo jeszcze cos tam bym chciała, Gdyby płyty kosztowałyby chociazby 20 zł,jak Kult.albo te zagraniczne kosztowały 30,40 a nie 70 to mogłabym miec większośc a tak kupuje tylko wybrane..smutne to jest,niestety. I comy jeszcze nie mam. Mam tylko pierwsze wyjściez mroku,które jest genialne.
Zrobił się OT ale..... trudno Toungue
Powiem tylko jedno: Nie kupujcie płyt w empikach, oni mają płyty droższe niż w innych sklepach nawet o ok. 10zł. W zeszłym roku w grudniu chciałem kupić płyte Antyradia, patrze w empiku 38zł(nie ma bata nie kupuje) poszedłem do Saturna w silesia city center i patrze a tam ta sama płyta za 29,99zł
I powiem tak, gdyby płyty były po te 15-20 zł to bym miał same orginały, a tak to jedyne oryginały mam z nagród z radia + płyta Antyradia co se ją kupiłem.

BTW. Nie wie ktoś kiedy wychodzi vol.2 ??
Ja nie pamietam, kiedy ostatnio oryginal kupilam. Chyba nawet nigdy...Jakbym jakies kieszonkowe dostawala, to moze by sie odkladalo...
W każdym razie z pewnościa by się zmieniła sprzedaż.Wzrosła by.Empik jest cholernie drogi i wcale nie spadają po czasie z cen tylko drożeja,dlatego powtarzam po raz setny:polecam media markt.teraz byłam i nowości polskie są po 26,99 ! to juz jest o wiele atrakcyjniesza cena,bo ta samą płyte w empiku kupicie za 39,99.
Ja ostatnio jakie płyty mam to same orginały,ale to nie jest zbyt pokażna kolekcja moze z 35 płyt.. z tym,że 1/3 z tego to płyty wygrane a 2/3 kupione i to jeszcze te najbardziej pociagające,bo na testowanie mnie nie stać.
Stron: 1 2 3 4 5 6
Przekierowanie